Wat kun je verwachten?

Na binnenkomst en kennismaking nemen we de details van de pretecho afspraak door. Je krijgt uitleg over de verschillen tussen de 2D echo, 3D en 4D echo.

Voor het maken van de pretecho is het noodzakelijk dat gel op je onderbuik wordt aangebracht. Deze gel zorgt voor een goede geleiding van geluidsgolven door de huid met als resultaat scherpe echobeelden. Deze gel is op waterbasis en onschadelijk voor de huid.

Afhankelijk van de ligging van jullie kindje, beginnen we met de 2D echo of de 3D/4D echo in Realistic View. Als jullie willen weten of het kindje een meisje of jongetje is dan zal de geslachtsbepaling vanaf 14 weken in 2D bekeken worden.

De kenmerken van uw kindje

Op de monitor en het LCD scherm ziet u de eerste beelden van uw baby. Er zal duidelijk uitleg gegeven worden over hoe de baby in uw buik ligt. Samen kijken we naar de uiterlijke kenmerken van uw kindje, zoals:

  • het gezichtje
  • het profiel
  • de handjes
  • de voetjes
  • de ruggewervels
  • het geslacht (alleen indien gewenst)

In de meeste gevallen is de kwaliteit van de echo goed. Echopraktijk Oss beschikt over de modernste apparatuur.

Het kan zijn dat de baby zijn handen voor het gezicht heeft, of door een andere ligging niet goed zichtbaar is. Door even rond te lopen kan alsnog het gewenste resultaat behaald worden.

In sommige gevallen is een tweede afspraak nodig voor een goede echo. Deze afspraak is gratis.

Kwaliteit echobeelden

Het is verder goed om te weten dat de beeldkwaliteit van een aantal factoren afhankelijk is:

  • ligging van het kindje in de buik
  • hoeveelheid vruchtwater rondom het kindje
  • hoeveelheid weefsel tussen de baby en transducer (het apparaatje dat over uw buik beweegt)

Indien gewenst worden de echobeelden opgenomen op USB stick. Echopraktijk Oss is in het bezit van de modernste echo apparatuur. Dit maakt het mogelijk om extra foto’s direct over te zetten naar je Smartphone met een unieke QR-code. Deze beelden krijg je na afloop van de pretecho direct mee. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om foto’s direct uit te printen. Zie ook de tarievenlijst voor meer informatie.

De duur van de echo is afhankelijk van het type echo dat u kiest en varieert tussen de 10 en 35 minuten.

Wat vinden onze klanten

4.7
Gebaseerd op 34 beoordelingen
powered by Google
S BosS Bos
19:10 09 Nov 23
Ze neemt de tijd voor je, super duidelijke echo's. Hele fijne ervaring. Echt een aanrader!
Tine SelhorstTine Selhorst
12:21 07 Oct 23
Ik ben 2,5 maand geleden bij Christa geweest voor een 3D echo. Helaas een treurige aanleiding omdat een terminaal familielid heel hard achteruit ging terwijl zij juist héél erg hoopte de baby nog in het echt te kunnen gaan zien. Eigenlijk was de baby al te groot voor een 3D echo, maar gezien de situatie wilde Christa het toch wel proberen. Wat een geluk hebben we gehad dat Christa diezelfde dag nog tijd wilde maken voor de echo, en wat een geluk ook dat de baby meewerkte. Dankzij Christa nog een hele mooie laatste avond gehad met het familielid en de prachtige 3D echo’s. Echt een onvergetelijk moment.
M NM N
07:49 30 Aug 23
Wij zijn een aantal weken geleden bij Christa de wit terecht gekomen voor een 3D(pret echo). Hier deed ze een extra meting wat natuurlijk super fijn was, daar kwam helaas uit dat het buikje van onze dochter wat aan de kleine kant was. Nu 2 weken later dit weer bij christa laten controleren via een pretecho, omdat het gevoel heel fijn was bij deze praktijk!Ook hier kwam uit dat de metingen klopte. Ze heeft zonder twijfel onze eigen verloskundige opgebeld en direct het verhaald uitgelegd dat de er opstaat dat hier uiteraard op korte termijn na gekeken word!Een dag later konden we al terecht bij onze eigen praktijk, nu doorverwezen naar de gynaecoloog! Wij zijn christa zo dankbaar voor haar vele jaren evaring en dat zij zoiets heeft opgemerkt, en dat doordat zo weinig praktijken zich er goed in verdiepen, ook doordat er alleen maar controleafspraken plaats vinden in de laagste periode van de zwangerschap!echt een aanrader!!!!
Sharona EykenboomSharona Eykenboom
19:22 28 Apr 22
Hele fijne ervaring mee.Neemt tijd voor de klanten, legt alles goed uit.Het was een hele fijne echo. Dankjewel
Emre CetinkayaEmre Cetinkaya
11:20 19 Mar 22
3D echo laten maken met 29 weken zwangerschap, helaas een eigenwijs spruitje die maar haar gezichtje niet wilde laten zien. Volgende dag weer een poging gedaan en na bijna 2 uur toch gelukt dankzij de ontzettend aardige echoscopist die veel moeite gedaan heeft voor ons! Onwijs bedankt voor de geduld en moeite en mooie foto’s van de echo! We raden Echopraktijk Oss dus zeker aan voor mooie 3D echo’s, we zijn goed geholpen👍🏻
Bij 15 weken een uitgebreide 2d echo en bij 26 weken een 3d echo bij Christa gehad. Ze neemt uitgebreid de tijd voor je, legt veel uit en ons dochtertje van 3 jaar werd er ook echt bij betrokken.De foto's ook via de app ontvangen is zeker een aanrader.Al met al raad ik Christa van harte aan!
js_loader

Daarom ga je naar Pretecho Brabant

De hartslag van je kindje terug horen in een knuffel?

Echopraktijk Oss heeft een buitengewone toevoeging aan je pretecho ervaring. We hebben de mogelijkheid om de hartslag van jullie kindje op te nemen en deze te plaatsen in een knuffel. Hoe fijn is het wel niet dat je ook thuis nog kunt nagenieten van de hartslag van jullie baby! Hoe fantastisch zou het zijn als je een knuffel als kado aan oma kan geven?

Er zijn verschillende knuffels verkrijgbaar, ook in de kleuren van het geslacht. Bekijk hier de tarieven van de knuffels.

De mooiste echo foto in kristal

Via Pretecho Brabant heb je de mogelijkheid om jouw mooiste echo foto in kristal te laten zetten. Vraag naar de mogelijkheden en kosten tijdens het bezoek aan de echopraktijk.

Bij Pretecho Brabant nemen we de tijd

Bij binnenkomst wordt uitgebreid uitleg gegeven over de verschillen tussen de 2D echo, 3D echo en 4D echo. Als alles duidelijk is, begint de pretecho met het aanbrengen van gel op de onderbuik. Afhankelijk van de gekozen echo gaan we het kindje bewonderen in 2D of 3D/4D echobeeld.

Plan je bezoek

Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een 2D, 3D/4D pretecho met eventueel een geslachtsbepaling. Ook voor in de avond of in het weekend. Wel zo fijn!