3D en 4D pretecho

Wat is een 3D pretecho?

Bij een 3D echo wordt er kleur en diepte aan de 2D echo toegevoegd. 3D staat voor drie dimensionaal. Je ziet dan de lengte, breedte en diepte. Het grootste verschil tussen de 2D echo en de 3D echo is dat je bij 2D de lengte of doorsnede van het kindje bekijkt terwijl je bij 3D net als wij nergens doorheen kijkt, maar erom heen.
Dat betekent dat alles wat ook voor het gezichtje ligt op de 3D echo gezien wordt. Zoals b.v. armpjes of voetjes. De 3D beelden zijn stilstaand net als foto’s. De 3D pretecho is mooi tussen de 24 en 32 weken.

3D pretecho van 26 weken

3D pretecho van 14 weken

Wat is een 4D pretecho?

Men spreekt van een 4D echobeeld als het 3D beeld beweegt, bijvoorbeeld als het kindje zwaait of gaapt. Tegenwoordig zie je een combinatie van 3d met 4d echobeeld. Dit noemen we ook wel “live 3D”. Het bewegende kindje is de 4de dimensie. Tijdens de 4D pretecho zie je het kindje afwisselend in 2D zwart wit en 3d gekleurde beelden. Voor het verkrijgen van mooie 3/4D beelden is het noodzakelijk om eerst in 2d het kindje mooi in beeld te krijgen alvorens over te schakelen naar het 3/4d beeld. Je moet het kindje opzoeken, als het ware.
De 4D echo is mooi ook vroeg in de zwangerschap als je het meeste van het kindje in beeld wilt zien. Echter unieke kenmerken van het kindje worden vanaf 26 weken gezien als het kindje wat meer vet heeft ontwikkeld .

Unieke Kenmerken
Bij een gunstige ligging van het kindje kun je vanaf de 24ste week al unieke kenmerken herkennen, bijvoorbeeld, de neus van Papa of het mondje van Mama. Misschien herken je al iets van jezelf of van papa in je kindje. Tijdens de pretecho worden er foto’s afgedrukt op hoogwaardig fotopapier. Het is natuurlijk ook mogelijk om de foto’s digitaal te krijgen, dit gebeurd via de Hello Mom App. Dit is de snelste manier om al je echo foto’s direct te kunnen delen met familie en vrienden.
Echopraktijk Oss heeft ook de mogelijkheid om je mooiste echo foto in een prachtige kristallen kubus te laten zetten. Vraag hiernaar voor de mogelijkheden en kosten tijdens je bezoek.