Wat is echografie

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is het maken van 2D, 3D en 4D echo beelden door middel van geluidsgolven die het lichaam ingaan met behulp van een transducer, het apparaatje dat over uw buik beweegt. In het lichaam worden deze geluidsgolven weerkaatst door verschillende organen en botstructuren van de baby. Door de weerkaatsing kan uw baby in beeld worden gebracht op de monitor en het LCD-scherm dat voor u hangt.

Pretecho Brabant gebruikt de Samsung HS70a voor het maken van de pretecho’s. Dit apparaat wordt ook gebruikt in ziekenhuizen voor medische echo’s en maakt hoogwaardige HD beelden in 2D, 3D en 4D.

Er is veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van echoscopie. Er is tot op heden geen bewijs dat het maken van een echo nadelige gevolgen heeft voor moeder of baby. Voor het maken van een goede pretecho is vakmanschap en ervaring nodig. Niet alleen om de baby goed in beeld te brengen. Maar ook om de beelden goed te kunnen beoordelen. Bij Echopraktijk Oss wordt de pretecho uitgevoerd door een ervaren echoscopiste, in het bezit van de nodige diploma’s.